«

Căutare

Tehnologia de stabilizare pe bază de ioni

O protecţie crescută împotriva decolorării vizibile

 

Prin tehnologia de stabilizare pe bază de ioni (ILT) Sikkens Wood Coatings a efectuat un pas înainte în domeniul izolării substanţelor din componenţa lemnului. Această tehnologie, înregistrată pentru patentare, oferă o protecţie sigură împotriva penetrării substanţelor din componenţa lemnului. Decolorarea vizibilă a suprafeţelor acoperite translucid sau opac a fost redusă semnificativ.

 

Acoperirile intermediare inovatoare CETOL® WM 675 şi CETOL® WM 680 nu numai că reduc eficient decolorarea, ci măresc şi rezistenţa la intemperii a întregului sistem de acoperire printr-o bună închidere şi umplere a porilor. Acestea pot fi utilizate pe majoritatea esenţelor de lemn de foioase şi de răşinoase. Deoarece nu conţin metale grele, prin CETOL® WM 675 şi CETOL® WM 680 folosiţi produse ecologice, sustenabile.

 

Tehnologia de stabilizare pe bază de ioni funcţionează astfel:
pentru a obţine un efect crescut de izolare sunt folosite proprietăţile antagoniste ale substanţelor din componenţa lemnului, încărcate de regulă negativ (-) şi ale componentelor liantului, încărcate pozitiv (+). Coloranţii sunt atraşi datorită polarităţii ionilor, fiind reţinuţi definitiv în stratul de acoperire (vezi schema de mai jos). Penetrarea substanţelor din componenţa lemnului poate fi astfel redusă semnificativ sau chiar împiedicată. Acest lucru este valabil în mod special pentru lemnul de stejar.

Lemn de stejar fără tehnologie de stabilizare pe bază de ioni
Lemn de stejar fără tehnologie de stabilizare pe bază de ioni
Lemn de stejar cu tehnologie de stabilizare pe bază de ioni
Lemn de stejar cu tehnologie de stabilizare pe bază de ioni

Izolare ridicată, fără conţinut de metale grele

Forţa de atragere: Structurile uzuale ale lianţilor nu asigură aderenţa completă a substanţelor eliberate din componenţa lemnului cu stratul de izolare. Printr-un proces electrochimic al ILT grupele de ioni reţin în peliculă substanţele eliberate din componenţa lemnului şi previn astfel penetrarea la suprafaţă.

Fixarea: Pigmenţii sunt stabilizaţi durabil prin fixare.

Substanţe din componenţa lemnului, încărcate negativ

Liant cu grupe de ioni pozitive

Componente ale liantului încărcate pozitiv

Dintr-o privire

  • Protecţie sigură împotriva penetrării substanţelor din componenţa lemnului, în special pentru lemnul de stejar
  • Închiderea şi umplerea bune ale porilor măresc rezistenţa la intemperii a întregului strat de acoperire
  • Produs ecologic, sustenabil, deoarece nu conţine metale grele
  • Posibilitate de utilizare pe majoritatea esenţelor de lemn de foioase şi de răşinoase