«

Căutare

Combinaţia perfectă între durată şi materiale naturale:

Sistemul pentru ferestre din lemn-aluminiu

 

Arhitectura modernă, dar şi tendinţa de utilizare pasivă a energiei solare şi de a construi clădiri cu un consum energetic redus, impun tot mai mult folosirea unor ferestre de dimensiuni mari. Ferestrele din lemn-aluminiu fac posibil acest lucru şi oferă avantaje semnificative: stabilitate proprie ridicată, izolare termică bună şi o multitudine de variante de execuţie. Mai mult decât atât, sunt uşor de întreţinut şi deosebit de durabile. Sikkens Wood Coatings are materialele de acoperire optime pentru protejarea ferestrelor şi o ofertă atrăgătoare de culori.

Lemnul şi aluminiul sunt o combinaţie puternică:

Lemnul nu numai că preia funcţia statică, dar ca material de construcţie natural creează şi o senzaţie de confort. Aluminiul oferă protecţia necesară împotriva intemperiilor, ceea ce asigură o rezistenţă de durată. Ferestrele din lemn-aluminiu prezintă un grad crescut de siguranţă faţă de influenţele climaterice şi o protecţie eficientă antiincendiu, deoarece rezistă la foc un timp mai îndelungat.

 

Stabilitate maximă şi o durată lungă de viaţă
Protecţia eficientă oferită de aluminiu menţine rezistenţa lemnului şi duce la o durată lungă de viaţă a ferestrelor din lemn-aluminiu. Există însă şi alte avantaje: Datorită separării clare a materialelor şi a rolului acestora, comportamentul diferit la dilatarea termică nu reprezintă o problemă chiar şi în cazul variaţiilor mari de temperatură. Dimpotrivă: Deoarece lemnul nu reacţionează practic dimensional la diferenţele de temperatură, rosturile nu trebuie luate în considerare.

 

În plus, ferestrele din lemn-aluminiu oferă o libertate de execuţie mai mare decât orice altă combinaţie de materiale. Prin lazurile inovatoare CETOL® şi lacurile excepţionale RUBBOL® este asigurată o protecţie perfectă a suprafeţelor şi este posibilă o realizare cromatică armonioasă şi precisă.

 

Exemplu de sisteme de acoperire pentru lemn-aluminiu*

 
 
 
Impregnare
Grund
Acoperire intermediarăAcoperire finalăTransparent
Lemn de foioase
şi răşinoase
Alt lemn, tropical şi
de foioase
CETOL® WP 562 BPD**
CETOL® WP 566 CETOL® WP 566
CETOL® WM 665
CETOL® WM 675
CETOL® WM 680
CETOL® WM 610
CETOL® WM 675
CETOL® WM 680
CETOL® WF 973
CETOL® WF 950
CETOL® WF 955
CETOL® WF 980
CETOL® WF 973
CETOL® WF 950
CETOL® WF 955
CETOL® WF 980
Opac
Lemn de foioase
şi răşinoase
Alt lemn, tropical şi
de foioase
CETOL® WP 562 BPD**
RUBBOL® WP 194 RUBBOL® WP 194
RUBBOL® WM 270***
RUBBOL® WF 378
RUBBOL® WF 380

CETOL® WM 270
CETOL® WF 373
CETOL® WF 375
CETOL® WF 378
CETOL® WF 380
CETOL® WF 373
CETOL® WF 375
CETOL® WF 378
CETOL® WF 380

 

*

Structurile straturilor de acoperire prezentate aici au rol de exemplu. Respectaţi instrucţiunile fişelor tehnice corespunzătoare şi solicitaţi o consultanţă profesională prin intermediul angajaţilor serviciului extern al firmei Sikkens Wood Coatings sau în unitatea de producţie.

**

Conform DIN 68800-3 (Versiunea: februarie 2012) în cazul lemn-aluminiului este necesară numai o impregnare împotriva albăstrelii. Aceasta poate fi efectuată, prin consultare cu beneficiarul cu Cetol® WP 562BPD.

***

Pentru molid recomandăm Cetol® WM 675/WM 680 în loc de Rubbol® WM 270 ca strat intermediar