«

Căutare

Cunoştinţe profesionale

Întreţinerea şi dezinfectarea instalaţiilor de stropit şi a cuvelor de imersare

 

Instalaţiile de stropit şi cuvele de imersare trebuie întreţinute şi dezinfectate periodic pentru a obţine un rezultat bun al acoperirii şi a preveni contaminarea bacteriană şi mirosul rezultat din aceasta. Acest lucru se obţine cel mai bine prin măsuri simple, zilnice.

Înainte de începerea lucrului şi în timpul stropirii verificaţi viscozitatea de mai multe ori pe zi cu un pahar DIN 4 sau ISO 3 – timpii de scurgere sunt specificaţi în fişa tehnică corespunzătoare. Pentru diluare folosiţi numai apă curată de la robinet. Spălaţi cu apă curată şi uscaţi toate sculele pentru amestecare, diluare sau umplere, imediat după folosire. La instalaţiile de stropire trebuie verificat ca duzele să nu fie obturate, iar sitele să fie curate.

 

Noi recomandăm ca la sfârşitul lucrului să goliţi instalaţia de stropire, să o curăţaţi cu apă proaspătă şi să acoperiţi cuva de imersare când nu este în uz.

Dezinfectarea instalaţiilor de stropire şi a cuvelor de imersare trebuie efectuată preventiv. Pentru aceasta sunt adecvate pauzele de producţie mai îndelungate, cum sunt vacanţele sau sărbătorile de Crăciun. Dezinfectarea este necesară când materialul de acoperire prezintă un miros neplăcut.

 

În acest caz este importantă evacuarea materialului de acoperire şi eliminarea materialului mirositor - acesta nu trebuie reutilizat după dezinfectare. Ca soluţie dezinfectantă recomandăm de ex. Lyso 3025.