«

Căutare

Sikkens – o istorie a succesului

De la înfiinţare, din 1792, am realizat multe: creştere printr-o cerere tot mai mare, dezvoltare semnificativă şi fuziuni importante. Cele mai importante date din istoria firmei vorbesc pentru noi.


1792

Wiert Willem Sikkens, un vopsitor din Groningen, a început să-şi producă singur vopselele, pe care le-a vândut apoi colegilor de breaslă şi altor clienţi. Astfel s-a născut marca Sikkens.

 

1837
Geert Willem, după ce a preluat afacerea de la tatăl său, l-a cooptat pe cumnatul Willem Penaat în producţia de lacuri. A fost înfiinţată firma G. W. Sikkens & Co. – nume care a devenit rapid un sinonim pentru calitate şi competenţă profesională.

 

1869
A fost construită prima fabrică în afara localităţii Groningen. La scurt timp a urmat construirea unei filiale în Emden, pentru a face faţă cererii crescânde din Germania.

 

1903
Inaugurarea unei alte fabrici în zona industrială Helpmann din Groning. Ulterior acest complex a fost extins cu un laborator pentru controlul calităţii şi dezvoltarea de noi produse.

 

1928
Sikkens a introdus lacul pe bază de celuloză, produs într-o fabrică specială. Noul lac pulverizabil şi-a găsit aplicaţie în special în domeniul industrial.

 

1934
Odată cu lacul sintetic Rubbol AZ a început o nouă eră pentru branşa vopsitorilor. Încă de pe atunci Sikkens îi informa în permanenţă pe cei din branşă despre produsele şi metodele de prelucrare moderne.

 

1939
Întreaga firmă s-a mutat de la Groningen la Sassenheim. Întreruperea impusă de cel de-al doilea război mondial a fost folosită de Sikkens pentru a dezvolta răşini sintetice în laboratoarele sale.

 

1947
Munca de dezvoltare din timpul războiului a dus la înfiinţarea fabricii de răşini sintetice „Synthese”, care astăzi se numeşte Akzo Nobel Kunstharze. În plus, Sikkens a introdus un plan eficient de întreţinere, care asigura protecţia de durată a construcţiilor şi economisire de costuri.

 

1957
Acoperire a pieţei germane prin deschiderea primului sediu din Pinneberg, Hamburg. Totodată, în decursul anilor cincizeci şi şaizeci Sikkens a preluat fabrici cunoscute, ca Alpha Wandfarbe, Flexa Heimwerkerfarben, Smits` Bautenlacke und nautische Farben şi Cetabever Beize. Au fost deschise alte unităţi de producţie în Belgia, Suedia, Italia şi Germania. Unităţile de producţie au format, împreună cu fabricile de materii prime ca „Synthese”, holdingul Sikkens.

 

1962
Grupului Sikkens i s-a alăturat Koninklijke Zout Kette (KZK).

 

1965
Acestea s-au contopit cu Koninklijke Zwanenberg Organon (KZO).

 

1969
KZO s-a unit cu AKU, Algemene Kunstzijde Unie – rezultând astfel Akzo. În Germania a fost achiziţionată fabrica de vopsele Lesonal, iar în Franţa Astral, care împreună cu Grupul Sikkens au format Akzo Coatings. Astfel s-au pus temeliile de creştere în Europa de Vest şi de Est, în America de Nord şi de Sud, precum şi în Asia şi Africa.

 

1993
Akzo a fuzionat cu firma suedeză Nobel, specializată în lacuri şi ceruri din 1871, rezultând Akzo Nobel. Mărcile cunoscute, cum sunt lacurile Rubbol, lazurile Cetol, vopselele pentru pereţi Alpha, au rămas neschimbate, păstrându-şi aceeaşi calitate apreciată încă din 1792.

 

2000
Sectorul comercial al produselor industriale pentru acoperirea lemnului aparţine acum de AkzoNobel Industrial Finishes.

 

Până în 2010
Introducere a diverselor inovaţii şi concepte, ca de ex. a tehnologiei Duraflex, a tehnologiei de stabilizare pe bază de ioni sau a conceptului de garanţie LONGLIFE.

 

2011
Disney şi McDonald‘s au ales Sikkens ca furnizor global de materiale de acoperire pentru elementele din lemn.

 

2013
Sectorul comercial Sikkens Holzbau a devenit Sikkens Wood Coatings, pentru a sublinia focalizarea asupra materialelor de acoperire a lemnului şi experienţa în domeniu.